Kørekort hos Claus' Køreskole

Vi vil her prøve at give dig en grundig orientering, om hvad der skal ske, under din uddannelse i Claus' køreskole for, at du kan blive en sikker og ansvarsfuld bilist eller motorcykelist.

Vejens forløb til et kørekort

Du kan forvente at forløbet tager ca. 3 måneder for kat. B
& ca. 2 måneder for kat. A.
  • Du skal have et 8 timers færdselsrelateret førstehjælpskursus, når du tager dit første kørekort.
  • Du skal til teori i alt 8 gange i alt. Det vil sige der er teoriundervisning en gang om ugen.
  • Du skal på manøvrebane inden din 3. teoriundervisning.
  • Du skal ud og køre på vejene efter 3. teoriundervisning, og herefter skal du køre én gang om ugen.
  • Du skal til Teoriprøve ca. 14 dage efter sidste teori undervisning.
    Du skal herefter på køreteknisk anlæg.
  • Du skal til Køreprøve når både du og vi synes du er klar.

Kørelæreren

Når to personer skal have et tæt samarbejde til at fungere, er det vigtigt at kemien er i orden. Knirker samarbejdet, skal du bruge flere timer end det er nødvendigt. Det kan være forskellen på et meget billligt og et meget dyrt kørekort. Har lærer og elev et godt samarbejde, bliver det også meget sjovere at tage kørekort.
Undervisningen er opdelt i en teoretisk og en praktisk del, der meget nøje er tilrettelagt i et tæt integreret forløb.

Teorien

Loven kræver som minimum i alt 29 lektioner til bil el. til motorcykel. I køreskolen er undervisningen dog ubegrænset. Der er altså reelt tale om beståelsesgaranti, idet du kan gå til teori lige så længe du føler du har behov. Det ses tydeligt på vores dumpeprocent, som ligger under 2%. Et faktum der gør dit kørekort billigere – og sjovere at erhverve.

Kørslen

Loven kræver til bil 24 praktiske lektioner, som er fordelt med 4 lektioner på lukket øvelsesplads, 16 lektioner på vej og 4 lektioner på et køreteknisk anlæg. Til MC er kravet 22 praktiske lektioner (4/13/5).
Køreundervisningen er meget koncentreret.

Den er tilrettelagt så du på det mindst mulige antal lektioner lærer mest muligt. Du vil altid møde en underviser der er forberedt og oplagt. Det er også altid den samme underviser til hver kørelektion. Det betyder at vi når meget i hver eneste kørelektion. Du skal altså have færre lektioner.

Mange af vore elever kan altså nøjes med det krævede lektionsantal. Igen et faktum der gør dit kørekort billigere i den sidste ende og gør det lettere at bestå første gang. Og samtidig skal det gerne være en fornøjelse at køre bil og motorcykel.

Skolevognen vi kører i hos Claus' Køreskole
At køre mc hos Claus' Køreskole er en udvidet oplevelse

FFK – Din sikkerhed

FFK - Foreningen af Frie Kørelærere

Alle kørelærere der er tilknyttet køreskolen er naturligvis medlem af Foreningen af Frie Kørelærer  (FFK) og dermed ankenævn og garantipulje. Du kan sikkert godt finde en god og seriøs undervisning hos en kørelærer der ikke er medlem af FFK. Imidlertid har du langt større sikkerhed for seriøs undervisning, hvis du vælger en kørelærer der er medlem som er FFK medlem. Så er du garanteret at din uddannelse lever op til lovens krav.

Rådet for større færdselssikkerhed har skrevet noget om valg af køreskole på deres hjemmeside og her er linket: Valg af køreskole

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at ringe til Claus på tlf.: 61 67 81 13